joi, 6 august 2015

Devine mierea toxica la temperaturi inalte?

Din ce in ce mai multe persoane cred cu tarie faptul ca mierea tratata termic devine toxica. Aceasta informatie a fost proliferata de asemenea pe foarte multe site-uri, insa, se poate transforma mierea, acest aliment cu calitati curative recunoscute, intr-o amenintare pentru sanatatea noastra?

Mierea este hrana naturala a albinelor. Acestea produc miere din substante brute precum nectarul si polenul florilor. Aceste substante brute contin in principal fructoza, glucoza si zaharoza (sfecla sau trestie de zahar), in cantitati mici si maltoza sau alte feluri de zahar. Astfel, fructoza, glucoza si zaharoza sunt cei mai importanti nutrienti alimentari ai albinelor si constituie componenta mierii.

Scapa de punctele negre de pe fata, in mod natural, cu miere

Ce sunt punctele negre de pe fata si de ce apar?

Punctele negre sunt o forma de acnee cauzata de secretia de sebum in exces, care, in combinatie cu bacteriile din piele si poluarea din mediul inconjurator, creeaza aceste probleme cu aspect neplacut.

Sebumul se acumuleaza la nivelul porilor si ii dilata. Mai tarziu, mai ales in lipsa unei curatari zilnice a tenului, grasimea acumulata la nivelul porilor oxideaza si capata o culoare inchisa, formandu-se astfel punctele negre.

Punctele negre sunt probleme comune ale persoanelor cu tenul gras.

Cum putem scapa de punctele negre?

Mierea este cea mai buna alegere pentru a elimina punctele negre. Puteti folosi mierea atat simplu cat si combinatie de miere cu scortisoara sau miere cu lamaie. Se da mierea sau amestecul de miere cu lamaie sau scortisoara pe fata si se lasa sa actioneze timp de 10-15 minute apoi se clateste fata cu apa calduta. Se repeta acest procedeu de pana la 3 ori pe saptamana in functie de severitatea problemei.

Acest tratament nu numai ca este eficient in eliminarea punctele negre dar in plus si ofera tenului un aspect mai proaspat deoarece mierea este un bun calmant, cicatrizant, tonifiant si antioxidant.
Sursa : net.

joi, 30 iulie 2015

Miere pe stomacul gol


Mierea, consumata pe stomacul gol, are efecte nebanuite asupra organismului uman, fiind un produs 100% natural care este folosit din cele mai vechi timpuri pentru calitatile sale minunate.
ASTFEL, CONSUMUL DE MIERE PE STOMACUL GOL ARE DINTRE CELE MAI BUNE EFECTE ASUPRA CORPULUI, DUPA CUM URMEAZA:
– Opreste dezvoltarea microbilor datorita substantelor nutritive pe care le are. acestea stopeaza efectiv dezvoltarea microbilor din organism.
– Mierea este atat de bogata in antioxidanti incat, odata ce este consumata pe stomacul gol, incepe imediat un proces de refacere a tuturor celulelor pielii.
– Consumata pe stomacul gol, mierea ajuta la eliminarea bacteriilor nocive din corp. Acest lucru se intampla datorita faptului ca mierea contine o enzima ce stimuleaza organismul sa produca peroxid de hidrogen care lupta impotriva infectiilor si a bacteriilor nocive.
– Consumata pe stomacul gol, mierea intensifica intregul metabolism si mai mult decat atat ajuta foarte mult in procesul de slabire datorita faptului ca stimuleaza arderile la nivel celular. Totodata inlesneste eliminarea rapida a toxinelor din corp si ajuta in tratarea constipatiei.
– Consumata pe stomacul gol, mierea combate tusea datorita faptului ca are un aport direct asupra fluidizarii secretiilor sin gat.
– Nu in ultimul rand, odata ce este consumata pe stomacul gol, mierea ajuta la intarirea sistemului imunitar. Acest lucru se intampla datorita faptului ca mierea pe stomacul gol da “putere” sistemului digestiv iar acest lucru face ca intreg organismul sa intre in alerta.

luni, 23 martie 2015

Cele mai frecvente boli de primavara

    
Denumita de multi si “boala mizeriei”, este o boala parazitara care apare in urma existentei factorilor favorizanti in stup :lipsa zborurilor de curatire in timpul iernii ; rezerve de hrana slab calitativa (miere de mana,necapacita) ;adaosuri proteice necorespunzatoare ; lipsa curateniei si nedezinfectarea stupilor ; umiditatea crescuta ; iernarea grea si neconfortabila.Boala este cauzata de un protozoar care se gaseste in toti stupii in stare latenta si se activeaza la aparitia conditiilor prielnice.

luni, 16 martie 2015

Tot ce trebuie să știi despre Programul Național Apicol 2014-2016: Lista cheltuielilor eligibile și cum se fac decontările

decontari Programul National Apicol 2015

Programul Național Apicol (PNA) face parte din Pilonul I, în care sunt incluse plățile directe către fermieri, fie din bugetul național, fie din FEGA. În cazul PNA, cofinanțarea se face 50% din buget național, 50% din fonduri FEGA. PNDR gestionează programe de investiții din Pilonul II cu finanțare din FEADR.
Mai multe despre Programul Național Apicol 2014-2016 a prezentat, în cel mai recent număr al publicației ”România Rurală”, Maria Toma, director MADR, Direcția Organizări de Piață în Sectorul Zootehnic.

Cum deosebești mierea naturală de cea falsificată. 10 sfaturi pentru a nu cădea în capcana falșilor stupari de la târgurile apicole

Pentru un apicultor cu experiență, nu este deloc greu să identifice, între zecile de persoane care vând miere la târgurile apicole, care sunt producătorii adevărați și care sunt cei care comercializează doar produse apicole 100% naturale. Este și cazul profesorului Petre Iordache, unul dintre cei mai cunoscuți stupari din România, care ne-a explicat care sunt semnele prin care îți poți da seama de calitatea unei mieri:

luni, 2 martie 2015

ADIO pastile! Alimentul care vindecă ficatul şi plămânii şi reglează metabolismul

Capaceala este capacul de la fagure, cu care albinele “sigileaza” mierea depusa in fiecare celula a stupului pentru a-i conserva calitatile terapeutice. La inceput, mierea are un continut de apa destul de ridicat; de aceea, albinele sunt preocupate sa elimine excesul de apa si muta mierea din celula in celula, pana cand cantitatea de apa se reduce in proportie de 18% .

miercuri, 4 februarie 2015

Carti apicole pdf ( online ) si pe volume

Bolile contagioase


Bolile contagioase se grupează în: boli bacteriene, virotice, micotice şi parazitare:
> virotice (puietul în sac, boala neagră);
> bacteriene (loca americană, europeană, septicemia, paratifoza);
> micotice (ascosferoza, aspergiloza, melanoza);
> parazitare (nosemoza, amibioza, acarioza, brauloza, varrooza, senotainioza, triunghiulinoza).
.În categoria bolilor necontagioase intră următoarele boli:
- puietul răcit;
- boala de mai;
- diareea albinelor;
- anomaliile mătcilor.